Vinprovning Stockholm

Vi erbjuder vin- och matprovning i fräscha lokaler i centrala Stockholm

Vi erbjuder

Hos matodryck.nu så finner ni flera olika sorters provningar i form av vinprovning, ölprovning, whiskeyprovning, cognacprovning och glasprovning med eller utan mat. Vi erbjuder fräscha lokaler i centrala Stockholm där vi annordnar våra evengemang samt provningar direkt på plats i ditt hem. Nedan kan ni se en lista på de provningar vi erbjuder utöver vinprovning.

Vinprovning

Hos vinprovning Stockholm kan du få vinprovningar av alla de slag, som regel ingår det 4 olika sorter. Vilken sort bestämmer ni om ni vill blanda vitt, rosé, rött och musserande eller om ni vill prova av bara en sort vin av kategorierna. Man kan välja om man vill att det ska vara fyra olika druvsorter och olika länder eller om man bara t.ex. vill prova viner från Italien, Spanien, Frankrike eller USA m.fl. Man kan även ta en vinprovning som är t.ex. olika Amarone, chateauneuf du pape eller i Kalifornien eller varför inte prova olika årgångar som årgångarna 2009, 2010, 2011 och 2012 för att känna skillnaden och vad som händer dels vad vädret gör samt vad som händer när vinet lagras i flaskan under fyra år. Vi anordnar en provning för dina önskemål.

Ölprovning

Med fyra eller flera ölsorter, vilken färg och om de ska vara under-, över- eller spontanjästa.

Cognac och whisky

Välj 2 av varje eller 4 av en sort!?, du lämnar ett förslag på vad ni önskar och jag kommer med en offert på detta. I priset står jag alltid för dryck och glasen och maten om ni även önskar en mat & dryck i kombination.

Glasprovning

Här testar vi fyra olika glas med två stycken olika viner eller öl och känner av hur stor skillnad det är, jag kan lova att ni kommer bli förvånade över hur samma dryck kan smaka så olika i olika glas. * Samtliga som är med och deltar i provningarna måste var 20 år eller äldre.

När man dricker en dryck så är det viktigt att man väljer rätt glas, det kanske låter lite överdrivet att man inte kan använda vilket glas som helst till det man ska dricka men det kan man absolut men drycken kommer inte komma till sin rätt. Vi har fem stycken grundsmaker som är sött, surt, salt, beskt och umami. Umami som kallas ”den femte smaken” skulle man kunna säga är smaken av protein. Med andra ord färsk fisk, skaldjur, kött, svampar och vissa grönsaker.

Prova därför en glasprovning med fyra olika glas med två eller flera viner.

Mat och dryck i Kombination

Vi kommer till er och dukar upp och ni sätter er till ett uppdukat bord eller om ni vill att vi håller med lokal så får ni av vinhistoria och fakta om dom härliga dryckerna samt får förståelse vad som händer med drycken när man äter mat till drycken. Vem har inte druckit samma vin vid olika tillfällen fast man tycker att det smakar annorlunda. Vid en provning med någon slags mat till så kommer du få veta vad som händer med vinet och varför.